ЕС положи много усилия и време по сделката за излизане

...
 ЕС положи много усилия и време по сделката за излизане
Коментари Харесай

Борисов се готви за Брекзит без сделка

  " Европейски Съюз постави доста старания и време по договорката за излизане на Англия и си свърши работата. Сега би трябвало да сме подготвени на сюжет договорка да няма. " Това написа министър председателят Бойко Борисов във Facebook във връзка решението на английския парламент да отхвърли и последното предложение на Тереза Мей за съглашение с Европейски Съюз.
Междувременно през днешния ден английският парламент ще гласоподава дали след 16 дни страната да излезе от Европейския съюз без съглашение, като държавното управление разгласи, че ще отстрани вносните мита за необятен набор от артикули при положение на подобен сюжет, отбелязва Ройтерс.

Във вторник депутатите в Камарата на общините нанесоха второ унизително проваляне на договорката за Брекзит на премиера Тереза Мей, с което вкараха страната в още по-дълбока политическа рецесия, от която съвсем не е ясно по какъв начин ще излезе.

Вероятностите са следните: Петата по величина стопанска система в света да излезе от Съюза без сделка; удължение на периода за излизане след датата 29 март, която е залегнала в закона; Мей може да насрочи предварителни избори и да опита да прокара договорката си за трети път; едва евентуално е и провеждането на нов референдум във връзка излизането от Европейски Съюз.

Днес в 19:00 часа локално време (21:00 българско) депутатите би трябвало да гласоподават по въпроса, като „ Ройтерс “ чака народните представители да отхвърлят развода без съглашение. Ако това стане по този начин, в четвъртък те ще би трябвало да гласоподават дали Лондон да изиска от Брюксел отсрочване на Брекзит, нещо за което би трябвало да се съгласят всички останали 27 страни-членки на Съюза.

Говорител на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, който съставлява държавните управления на Европейски Съюз, сподели, че Англия ще би трябвало да даде " достоверна аргументация " за всяко искане за закъснение.

„ Няма да знаем за какъв брой време ще е отлагането, което ще би трябвало да бъде решено от тях. Няма да знаем какви условия ще бъдат закачени “, съобщи министърът по въпросите на Брекзит Стивън Баркли пред БиБиСи.

Позицията по дифолт, в случай че нищо друго не е контрактувано, остава, че Англия ще излезе без договорка, сюжет, който бизнес водачите предизвестяват, че ще донесе безпорядък на пазарите и веригите за доставки, а други критици споделят, че може да аргументи дефицит на храни и медикаменти.

Поддръжниците на Брекзит обаче настояват, че до момента в който разводът без договорка може да докара до някаква краткосрочна неустойчивост, само че в дълготраен проект това ще разреши на Англия да процъфтява и да подписва търговски покупко-продажби по целия свят.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР